Financial controller

Baan gegevens

 • Bedrijf: Aedes via Bureau Luider
 • Plaats: Den Haag
 • Plaatsingsdatum: 03-02-2023
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 3 - 5 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Financial controller
Den Haag, 24-32 uur per week

Ben jij een scherp financieel sparringpartner met een kritische blik, ben je communicatief sterk en graag veel in contact met collega's uit de hele organisatie? Voor het team Financiën werven we een zelfstandige, communicatieve financial controller die zorgdraagt voor de P&C-cyclus en ook een rol wil nemen in gegevensbescherming.

Over de functie
Als financial controller bij Aedes heb je een brede en afwisselende rol.
Je geeft advies, stelt financiële stukken op en verbetert processen. Je levert een belangrijke bijdrage aan de planning-en-controlcyclus. Je stelt samen met je collega’s de begroting en jaarrekening op, houdt de administraties actueel en controleert deze, verzorgt managementrapportages, voert het functioneel beheer van de financiële systemen en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan directie en management. Je neemt het initiatief tot optimaliseren van financieel-administratieve processen. Aedes is een leden-en programmaorganisatie, waarin jij de programmacontroller voor verschillende programma’s bent. Ook vervul je de rol van functionaris gegevensbescherming.

Je werkt in het team Financiën, bestaande uit 4 financieel medewerkers. Je houdt je bezig met de aansturing en begeleiding en met de planning-en-controlcyclus. Jouw collega's richten zich voornamelijk op de financiële administratie. Financiën is onderdeel van de afdeling Bedrijfsvoering en de manager Bedrijfsvoering is je direct leidinggevende.

Meer informatie over hoe je agenda er uitziet, een voorbeeld uit de dagelijkse praktijk en informatie over wat collega's zeggen over Aedes als organisatie: dat vind je via het werken-bij gedeelte op de website van Aedes en concreet voor deze vacature vind je die informatie via werkenbij.aedes.nl/financial-controller-8.

Over het bedrijf
Branchevereniging Aedes behartigt de belangen van bijna 300 woningcorporaties in Nederland. Woningcorporaties zorgen voor goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Ze beheren 2,2 miljoen huurwoningen in Nederland, waarin ruim 4 miljoen mensen wonen. Daarnaast bouwen ze woningen, dragen ze bij aan leefbare buurten, wijken en regio’s en investeren ze in duurzaamheid.

Aedes zorgt ervoor dat deze corporaties en samenwerkingspartners hun werk optimaal kunnen doen, geeft voorlichting en initieert onderzoek en productontwikkeling. Ook is Aedes de werkgeversvereniging van de corporatiebranche waar 28.000 mensen werken.

Bij Aedes werken 80 professionals. Mensen die weten hoe de feiten en de wetgeving in elkaar zit, en bijdragen aan hoe corporaties het best hun doelstellingen kunnen waarmaken en hoe de (huur)woningmarkt beter zou kunnen functioneren. Belangenbehartiging en sectorontwikkeling vormen de kern van het werk van Aedes.

Gestelde eisen

Deze zelfstandige functie vraagt om:

 • Afgeronde bedrijfseconomische/administratieve opleiding op hbo-niveau.
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring, waarbij je zelfstandig een administratie hebt gevoerd, inclusief jaarverslaglegging. Ervaring met verenigingen is een pre.
 • Affiniteit met ICT. Ervaring met Exact Globe en Power BI is een voordeel.
 • Praktische flexibele instelling en aanpakkers-mentaliteit: goed kunnen schakelen tussen verschillende werkzaamheden, waarbij er in het jaar pieken en dalen zitten in de werkzaamheden.
 • Stevige persoonlijkheid, communicatief sterk, graag met anderen samenwerken, overtuigingskracht.

Uren

24-32 uur per week

Salaris

3600 euro en 4750 euro

Meer informatie

Wat wij bieden
Aedes biedt een jaarcontract voor minimaal 24 en maximaal 32 uur per week, met uitzicht op een vaste aanstelling.

De verdere arbeidsvoorwaarden zijn:

 • Afhankelijk van kennis en ervaring, een bruto maandsalaris van tussen de 3600 euro en 4750 euro (op basis van 36 uur per week).
 • Vergoeding voor al je reiskosten (NS-Businesscard).
 • 29 vrije dagen op jaarbasis.
 • Flexibiliteit qua werkdagen en werktijden en je kunt hybride werken.
 • Actieve aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling, inclusief ruim opleidingsbudget.

Meer informatie
Bureau Luider verzorgt de werving en selectie voor deze vacature. Een diplomascreening, een assessment en het inwinnen van referenties maken (in een later stadium) deel uit van de procedure. Voorwaarde voor aanname is verder het kunnen verkrijgen van een geldige Verklaring Omtrent Gedrag.

Solliciteren kan bij Bureau Luider via het sollicitatieformulier op onze website.

Als je solliciteert, dan zien we je reactie, voorzien van motivatiebrief en cv, graag zo spoedig mogelijk doch uiterlijk voor 20 februari tegemoet.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Informatie over Aedes via Bureau Luider

Branchevereniging Aedes behartigt de belangen van bijna 300 woningcorporaties in Nederland. Woningcorporaties zorgen voor goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben.

Aedes via Bureau Luider
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op Administratieve-Vacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Administratieve Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Administratieve.
 • Data Excel Specialist

  Vandaag geplaatst door FlevoDirect Uitzendbureau

  Je komt te werken binnen een innovatief en internationaal bedrijf waar jij als Data Excel Specialist  ervoor zorgt dat de data klopt! Binnen deze uitdagende functie als Data Excel Specialist ben jij onder andere verantwoordelijk voor:Datasets uit het systeem omzetten in een overzichtelijke rapportage voor andere afdelingen;Het vastleggen van de inkoop-, voorraad- en verkoop data doormiddel van wekelijkse en maandelijkse analyses;Nieuwe prijslijsten in het systeem verwerken;De voorraadposities...

  Stad Vacaturebank
 • Zorgadministrateur

  Vandaag geplaatst door Maandag® Leeuwarden

  Ben jij een enthousiaste en zelfstandige zorgadministrateur met enige ervaring in de GGZ en bij voorkeur met Medicore? Dan zijn wij opzoek naar jou als onze nieuwe collega zorgadministrateur!Als zorgadministrateur maak je bij ons deel uit van het administratieteam onder leiding van de Financieel Manager. Je werkt nauw samen met de teamsecretaresses, Financieel Manager en Office en Facility Manager om ervoor te zorgen dat de zorgadministratie soepel verloopt en dat alle wettelijke...

  Stad Vacaturebank
 • Hospitality Trainer - PMS Hotel Software

  Gisteren geplaatst door Independent Recruiters

  Je komt terecht in een gemotiveerd en gedreven team van 8 personen. Samen zorgen jullie ervoor dat elke klant nog succesvoller is, dankzij het gebruik van de IT oplossingen. Daarnaast zullen jouw verantwoordelijkheden bestaan uit:Bieden van eerstelijnsondersteuning aan de PMS klanten;Installeren van nieuwe PMS systemen bij hotels;Trainen en wegwijs maken van het personeel met het nieuwe systeem;Oplossen van eventuele problemen, zowel remote als on site;Updaten en waarborgen van de kwaliteit...

  Independent Recruiters
 • Community Guideline Coordinator (remote/hybrid)

  Gisteren geplaatst door Independent Recruiters

  For an international organization we are looking for a Community Guideline Coordinator.Your responsibilities: Demonstrate fluency in company policies and procedures, code of conduct, and community guidelinesReview new broadcaster submissions to ensure adherence to requirementsReview live streams for content looking for sensitive and out of terms activityReview submissions for appropriateness to company policies and proceduresMake classification/reporting decisions per specific rulesGenerate...

  Independent Recruiters
 • Planner - bezorgservice

  Eergisteren geplaatst door Independent Recruiters

  In deze rol ben je verantwoordelijk voor het inplannen van de bezorgers, want zij zijn het hart van de operatie en het bedrijf, zonder de bezorgers is het niet mogelijk om actief en succesvol zijn. Jij beschikt over een analytisch vermogen om de bezorgers zo efficiënt mogelijk te kunnen inplannen. Op dit moment breidt de organisatie uit naar meerdere steden en op al deze plekken hebben wij een grote en gemotiveerde groep fietsers nodig en jij mag ons hierbij helpen! Deze organisatie zorgt...

  Independent Recruiters

Administratieve-Vacaturebank.nl - Nieuwe administratieve vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe administratieve baan of nieuwe collega's? Op de Administratieve-Vacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

Administratieve-Vacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank